FOTO DOODLEN

De photobooth props waren ontworpen om op ramen te tekenen, maar je kunt ze natuurlijk ook op fotolijstjes tekenen! Laat je inspireren en verzin je eigen feestmutsen, of als je daar niet zo’n held in bent: een uitleg hoe dat je de printable kunt gebruiken. 

NODIG
- Foto in lijst
- Schaar
- Plakband
Krijtstift of Lak marker
- Ontwerp in tutorial: Photobooth props printable01. Haal de foto uit de lijst. Knip een tekening uit die je wil overtrekken en plak er een plakbandje aan (hoeft niet groot te zijn). Let op! De plakkant moet aan de voorkant zitten, dus plak het plakbandje op de achterkant.02. Plaats de tekening op de plek waar je ‘m wil hebben op de foto.03. Leg vervolgens de glazen plaat recht bovenop de foto. Even wrijven over waar je de tekening hebt geplakt zodat ie blijft zitten.04. Herhaal stap 1 t/m 3 tot je klaar bent.05. Plaats de foto in de lijst zodat alles op z’n plek blijft zitten en trek vervolgens de tekeningen over. Wacht totdat de lijnen is gedroogd en open dan de lijst er verwijder de tekeningen. Klaar!TIPS
- Voor kleinere foto’s kun je de kleinste maat geschaald uitprinten zodat het past. De lijst in de tutorial was ongeveer A5 (15 x 20 cm) en ik printte de maat S op 50% uit.
- Is de plakband een beetje te enthousiast en heeft ie resten achter gelaten? Deze kun je verwijderen met een beetje wasbenzine op een keukenpapiertje.
- Maak het glas van te voren schoon. Ik was dit vergeten en toen plakte de plakbandjes niet.
- Mijn stift was 2-3 mm breed en die was eigenlijk wat dik. Er zijn ook dunne verkrijgbaar, of als het er lang op mag blijven zitten, kun je ook een glas stift gebruiken.
Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd, veel (raam)tekenplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten