FOTOLIJSTJES

Naast over een foto te doodlen, is het ook leuk om 'gewoon' op een fotolijstje tekenen! Hier kun je zien hoe je dat moet doen plus wat inspiratie en handige tips.

NODIG
- Fotolijstje
- Gekleurd papier
- Krijtstift of Lak marker
- Plakband + Schaar
- Ontwerpen in tutorial: Twinkle star, Zomer ijsjes en Kook kruiden printables

01. Knip het gekleurde papier passend voor het lijstje. Print vervolgens de tekening (gespiegeld!) die je wil overtrekken uit. Meet van te voren het lijstje op en kijk welke maat het beste er in past. Is de kleinste maat nog te groot, kun je ook eventueel geschaald printen (bijvoorbeeld op 75%).02. Plak vervolgens de print met kleine stukjes plakband aan de binnenkant van het lijstje (zodat het niet kan verschuiven). Ben je vergeten de gespiegelde versie te kiezen, dat is geen ramp. Ik ook, maar door het blaadje om te draaien is ie ook gespiegeld en nog steeds voldoende zichtbaar om over te trekken.03. Trek vervolgens de tekening over met krijtstift.04. Wacht tot het helemaal droog is, open het lijstje en verwijder dan de print. Draai het glas om zodat de krijtstift tekening aan de binnenkant zit en sluit het lijstje.Tadaa! Inpakken, kaartje erbij en je hebt een origineel, zelfgemaakt kraam kadootje! Of als je een ander ontwerp kiest, ook geschikt voor andere (feestelijke) gelegenheden.

TIPS
Behalve uni papier, is het ook leuk om patroon papier achter je tekening te doen!


Tekening met (witte) omlijning: tekenen eerst de lijnen, laat dat goed drogen en kleur daarna pas de rest in. Let wel op dat het inkleuren met een goed natte punt moet gedaan worden zodat je niet per ongeluk de lijnen wegkrast (dus heel vaak schudden en punt indrukken tussendoor).


Soms is de achterkant prima en is het zelf leuker om niks in het lijstje te doen.


Of echt helemaal niks! Dit geeft een beetje een expositie-gevoel aan je kunstwerk. Dit lijstje was er niet voor bedoelt, dus je ziet de klemmetjes, maar je kunt bij allerlei woon winkels lijstjes kopen zonder achterkant.


Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd, veel (raam)tekenplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten