PUTSTRAAT

Sinds kort woon ik samen en mijn vriend had me gevraagd een raamtekening te ontwerpen voor op het keukenraam. Hij wilde graag een straat en om specifiek te zijn, de Putstraat (waar we wonen). Ik vond het een leuke uitdaging, dus ik tekende met de hand met behulp van Google streetview de huizen na.Deze digitaliseerde ik en maakte er een printable van (volgens de afmetingen van het keukenraam). Het was uiteindelijk een flinke raamtekening geworden. Deze knipte ik uit en puzzelde 'm in elkaar.
Gelukkig was mijn vriend thuis en kon hij me helpen met opplakken aan de buitenkant. Ik en mijn ruimtelijk inzicht zijn niet de beste vriendjes, dus ik had ergens een rekenfout gemaakt en hij was dus een beetje te klein. Maar ach, geen ramp!Vervolgens ben ik gaan tekenen. Het raam heeft de neiging te beslaan, dus gebruikte ik een lak marker (2-3 mm). Het was dubbel glas, dus met één oog dicht (zodat ik niet zo'n last zou hebben van de vertekening).

Ik stoorde me er eerst enorm aan dat de lijnen niet superstrak of recht waren, maar toen realiseerde ik me dat dat het juist uniek en handgemaakt maakt, dus toen ik dat losliet werd het ineens een stuk leuker! Dus lieve mede-perfectionisten, LOSLATEN! ;)

Ik was hier ongeveer 1,5 uur zoet mee en toen was het tijd voor het leukste: de onthulling!Ik ben tevreden met het eindresultaat. Her en der had ik geprobeerd te corrigeren met een wattenstaafje en terpentine, maar dat werd niet mooi (raad ik dus niet aan!). Ik heb nog geen manier gevonden hoe je het dan wél kan doen. Zodra ik iets bedenk, zal ik de blog updaten.
Oh ja! Van de binnenkant ziet het er een stuk minder spannend en grijzig uit, maar maak je geen zorgen, zoals je aan de foto's kunt zien, aan de buitenkant dus wél (foto's zijn onbewerkt).Wil jij ook een op maat gemaakte raamtekening van je straat of iets anders? Dat kan! Neem hier een kijkje voor meer informatie en de prijzen. Fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten